Saturday, 4 July 2015

Mahukan Susu Badan mencurah-curah terutama ketika berpuasa?

Bismillah...Selawat ke atas Nabi Muhammad SAW..


sudah lama rasenya dah tak update entri di sini..almaklumla bz selepas berpantang tempoh hari dan sibuk dengan si kenit nih..ini pun tulis entri sebab tak boleh nak tido sebelum waktu bersahur nihh...

korang nak tahu tak apa yang aku nak share kali ni??? sebenarnya,apa yang nak dikongsi ni adalah berkenaan dengan Tips macam mana nak dapatkan Susu yang Banyak terutamanya ketika berpuasa nihh..sory la entri ni baru nak tulis setelah 18 hari berpuasa sebab aku baru abis berpantang ari tuuhh..




anyway , tak apa kan sebab kita boleh amalkan selepas ni tak kisah la kalau bukan bulan puasa ponn...ianya boleh dilakukan pada bila2 je, hihi...

sebenarnya, aku pon turut risau seperti mommiess yang lain di luar sana di mana aku sudah mula bekerja pada Jumaat yang lepas iaitu 3 Julai 2015...ye lah..risau takut2 susu badanku kurang untuk dibekalkan terutamanya bila kita dah mula bekerja...

namun, melalui hasil pembacaan dibuat dan setelah aku mencuba teknik ini dan hasilnya alhamdulillah dengan izin Allah ia SANGAT MEMBERANGSANGKAN...mungkin, kawan2 mommiess di luar sana boleh juga teknik ni..iaitu POWER PUMPING..





apa itu POWER PUMPING ni?


POWER PUMPING adalah satu teknik untuk meningkatkan pengeluaran susu ibu. ia boleh dibuat sewaktu susu mulai berkurang , so bolehla cuba teknik ni.

Bilakah boleh dilakukan POWER PUMPING?

Teknik ini boleh dilakukan pada bila2 masa ikut suka kita..tak kisahlah 1 atau 2 kali dalam sehari, seminggu atau berminggu-minggu . lagi bagus! macam aku pulak hari tu sebelum mula bekerja, aku buat 2 hari sebelum kerja , contohnya aku start keje hari Jumaat, so ..aku dah mula buat POWER PUMPING ni hari Rabu la..so, senang aku nak target berapa pengeluaran susu untuk dibekalkan.itu pon aku buat 1 kali je dalam sehari selama 1 jam.

Bagaimana nak buat POWER PUMPING?

ia boleh dibuat melalui 2 kaedah iaitu : single pump atau double pump. mari kita lihat macam mana caranya:-



Caranya mudah je ,

a) kalau pakai single pump:

-pam sebelah payudara tak kisah kiri atau kanan selama 10 minit..lepas tu tukar sebelah lagi selama 10 minit. buatlah selama 1 jam.

b) kalau pakai double pump pulak:



-buat 10 minit sebelah payudara tak kisah untuk mula kanan atau kiri selama 10 minit, lepas tu, behenti sekejap 10 minit..kemudian sambung pam sebelah lagi selama 10 minit secara berulang-ulang sehinggalah dibuat selama 1 jam.
namun, macam aku ..guna double pump ni senang .sebab dia pam kedua-dua payudara kita serentak..so jimat masa.dan aku buat pada waktu tengahari..jadi, tak kisah korang nak buat bila2 pon. ada orang buat waktu subuh sebab tenang dan aman damai katenya, hihi..

jangan lupa, masa mengepam tu bacalah zikir dalam hati . macam aku, aku baca " Ya, Rahman, Ya Rahim"..baca je ulang-ulang..kalau tak, bacalah " Ya Allahxxx banyak2 kali pon takpe, asalkan kita berzikir la:). Ini kerana semua pemberian ini adalah dengan izin Allah S.W.T.

hasilnya, insyaallah akan nampak selepas itu..macam aku dah nampak hasil sehari selepas tu.
ia bergantung pada seseorang jugak. mula2 tu memang sikit, namun hasil keberkesannya akan terlihat pada next pumping. Bak kata pepatah " sikit2 lama-lama jadi bukit" ..haa....

kalau tak berhasil, jangan mudah berputus asa, perlu diingat supaya sentiasa positif, banyakkan berdoa, syukur, tawakal dan sabar ye..yang penting yakin susu kita akan bertambah. jangan risau sangat sebenarnya kalau susu sikit atau sebagainya..yang paling utama ianya cukup untuk anak kita..lama-lama akan banyak jugak hasilnya. Insyaallah!

seperti yang dapat dikongsikan ini, pada pagi ini selepas solat subuh, aku try buat POWER PUMPING dan inilah hasilnya selama sejam iaitu dari pukul 6:15 pagi - 7:15pagi. Tadaaaa!!!



sambil tu, macam aku ..aku usahakan juga makan supplement untuk tambah susu ni iaitu Set Menyusu Milk Booster Shaklee iaitu ESP dan Alfafa terutamanya ketika berbuka dan bersahur. lepas tu,banyakkan minum air kosong pada malam hari sebab siang berpuasa kan..letak botol tepi katil so,bangun malam2 senang nak capai dan minum je air kosong tu..

SET MENYUSU BASIC Penggunaan: sehingga 3 bulan


pada sesiapa yang berminat nak order Set Menyusu Shaklee Basic ini pada HARGA YG MURAH & MAMPU MILIK atau mahu dapatkan konsultasi PERCUMA, silalah contact ruzie sebagai wakil Shaklee yang SAH spt detail seperti bawah ini:-

Facebook (FB) : Ruzie Mustapah

Instagram (IG) : Ruzie Mustapah

email adds : ruziemus@gmail.com

watsup : 017-690 2607

Shaklee ID : 1186827

so, mommieess..jangan risau2 erk..relaks ok:). Semoga pengalaman aku ni dapat dijadikan manfaat buat semua moomiiess yang gojes2 di luar sana.

dan..jangan lupa, mana2 yang dah mencuba, silalah kongsi pengalaman anda atau tulislah di ruangan komen samada di blog ini atau di fb aku nanti. Selamat mencuba ye, bye:)

Sunday, 12 April 2015

Peluang Jana Pendapatan Sampingan (Side Income) Dari Rumah


Bagaimana nak jana pendapatan sampingan hanya dari rumah? Anda risau dibebani dengan hutang keliling pinggang? Serba salah dibuatnya tambah2 lagi dengan perlaksanaan GST nih.....semua perbelanjaan bertambah & dan akhirnya terpaksa pulak berhutang yang boleh menjerat diri.

Kalau macam tu, bagaimana caranya? Ok,  salah satu cara untuk bebas dari hutang adalah anda perlu buat sesuatu untuk menambah pendapatan lebih dari biasa. Kalau sekadar menunggu sahaja gaji bulanan sudah pasti banyak komitmen lain yang kita terpaksa tanggung. Betul tak?

Di sini, saya  ingin bercerita mengenai bagaimana saya mula  terlibat dalam bisnes Shaklee ini. Pada mulanya dulu, saya sebagai pengguna Shaklee sahaja dan mula cinta dengan Set Penyusuan Shaklee semasa melahirkan anak ketiga dahulu sebab saya tidak ambil jamu. Ini kerana masa pengalaman anak pertama & kedua dulu, saya ambil jamu dan susu pun kurang ditambah pulak kurang ilmu penyusuan ni & susu kering. Sehinggalah saya diketemukan dengan SET BERPANTANG Shaklee .

yelah pada mulanya saya menggunakannya dan alhamdulillah saya lihat keberkesannya di mana kalau sebelum tu balik kerja terus rasa nak melepek, bila amik set menyusu rasa cergas pula & boleh stay up malam dan boleh je bangun pagi tanpa rasa malas. alhamdulillah , kat opis tu dapat 16-20oz setiap hari...hihi.

Alhamdulillah juga niat saya tercapai untuk menyusukan anak sehingga umur dua tahun sepertimana dalam Al-Quran, Allah menyeru untuk ibu2 susukan anak hingga dua tahun.Sepertimana dalam Allah firman Allah dalam Surah Al-Baqarah, Ayat 233 yang bermaksud:-
"Dan ibu-ibu HENDAKLAH menyusukan anak-anaknya selama DUA TAHUN GENAP, iaitu bagi orang yang hendak MENYEMPURNAKAN penyusuan itu " .

jadi, apa salahnya untuk saya  nak share kebaikan dgn orang lain pula, kan.. Betul tak? Tambahan pulak, produk ni tiada kesan sampingan sebab ianya HALAL, selamat & berkesan. Kenapa saya terlalu menyakininya? Ini kerana ia dihasilkan dari alam semulajadi berdasarkan kajian saintifik. Lagipun, jenama produk dari syarikat ini sudah lama kukuh di pasaran global lebih kurang 50 tahun daahhh...jadi, produk ini amat diyakini terutamanya ibu-ibu di Malaysia ini. 

Bagaimana cara mahu Mulakan Pendapatan Besar Hanya Dari Rumah?

Pada zaman era ini, banyak kita lihat malah juga mendengar, terdapat individu2 sebagai blogger ini boleh menyara hidup dan berjaya dengan jayanya sehingga menjadi jutawan hanya dengan menulis blog sahaja. Sebab apa? Ini kerana keyakinan mereka untuk menggunakan peluang yang diberi untuk menyerlahkan kelebihan yang ada pada diri mereka. Jadi, kenapa tidak anda ? Maka, sebab itulah tidak mustahil bagi kita untuk jana pendapatan luarbiasa dengan bekerja dari rumah.

Bermulalah pengalaman baru saya iaitu menulis segala perkongsian dalam blog boleh dikatakan kerap kali untuk berkongsi mengenai kisah pengambilan set menyusu dan juga tips penyusuan & sambutan amat menggalakkan & ia boleh menambah pendapatan.

Saya Nak Buat Bisnes, Apa Perlu Saya Buat?


Bagaimana nak bermula ni? Bagaimana mahu bermula dari kosong hingga menjadi pro.ianya mudah sekiranya ada keinginan.

Nak ubah nasib diri kan? Nak bebas dari hutang kan? Ada cita-cita ingin bekerja dari rumah tanpa memakai uniform pejabat kan? Ada keinginan mahu pendapatan tambahan selain gaji hakiki kan?
Ok kalau dah alang-alang anda berminat dengan peluang mencari side income ini bolehla saya tunjukkan jalannya.

Permulaan Pertama Untuk Berbisnes 

Bolehke aku bole buat ni??Apa pulak tak boleh, belum cuba belum tahu kan.. Sebab tu saya dah cubalah saya  nak share ni.

Ok, macam ni, mula-mula anda kena mendaftar sebagai Ahli Shaklee yang sah. Bagaimana nak daftar tu?Nak daftar mudah sahaja, hanya berikan komitmen bayaran sebanyak RM75 dan anda boleh menjadi ahli berdaftar serta merta. Dan bermulalah satu perjalanan baru buat anda. Untuk pengetahuan, bayaran RM75 itu bukan nak masuk poket saya la, tapi ini adalah bayaran yang dikenakan oleh Shaklee Malaysia sebagai yuran pemprosesan menjadi ahli.

Kelebihan Mendaftar Ahli Shaklee Di Bawah Empayar ini

Banyak manfaat yang mahu dikongsi buat anda semua. Antaranya adalah:


  • Bimbingan/coaching adalah PERCUMA dan ianya 100% secara online.
  • Kami mempunyai group support yang juga berjalan secara online, dan boleh berkongsi maklumat dengan ramai lagi rakan-rakan lain di bawah empayar ini.
  • Tidak perlukan modal untuk membeli stok. Stok tidak perlu disimpan di rumah. Jika ada pelanggan yang mahu membeli produk, hanya buat belian secara online dan shaklee akan terus poskan pada alamat pelanggan
  • Tidak perlu keluar rumah untuk membuat jualan.
  • Tidak perlu menghadiri kelas, seminar secara berkala. Jika berminat untuk ke kelas iainya adalah kelas yang bermanfaat dianjurkan oleh shaklee Malaysia seperti kelas nutrisi untuk belajar tentang produk.
  • Bisnes yang sangat mesra keluarga. Anda boleh berbisnes sambil menjaga anak-anak, dan juga masih boleh meneruskan bisnes walau anda masih bekerja pejabat.
  • Masa yang fleksibel, hanya peruntukkan masa 2-3 jam sehari untuk belajar dan mantapkan skill yang akan akan belajar dalam group.
Aktiviti Kumpulan Kami

Kebiasaannya kami akan berhubung dan berkomunikasi setiap hari dalam satu group khas melalui online. Dan jika ada kelas pun ianya dibuat secara santai di mana kelas ini adalah hasil permintaan dan keinginan kami bersama seperti sesekali kami akan membuat sesi “potluck” di mana kami beramai-ramai jumpa dan belajar sambil makan-makan.



Tiada jadual specific untuk kami berjumpa, malah bila-bila masa yang perlu boleh berkumpul bersama jika ada permintaan. Yelah semuanya online sesekali nak juga bertentang mata kan. Namun ia bukanlah satu perkara wajib di mana semua orang patut datang. Tiada paksaan.

Orang kata jika tak mulakan langkah pertama bagaimana nak tau potensi diri. Usah terpengaruh dengan bisikan yang mengatakan tak boleh sebelum cuba. Adakah kita boleh meramal masa depan? Semua orang ingin berjaya namun tidak semua orang mampu mengatur langkah pertama.

Mulakan langkah pertama anda dengan menghubungi saya dengan mengisi borang seperti link di bawah. Insyaallah, pasti tak nyesal punyalah....hihi....


Wednesday, 8 April 2015

Baby anda terkena jaundice?



Alhamdullilah minggu ni kandungan yang keempat saya sudah genap 36 minggu & last week pergi check up doktor kata baby dah pusing kat bawah. Semoga dipermudahkan oleh allah hendaknya, Amin.

Biasa tak dengar DEMAM KUNING atau nama saintifiknya JAUNDICE? 

Jadi, apa yang ingin dikongsikan hari ni ialah sebab terjadinya jaundice & bagaimana cara2 utk elakkannya. Untuk makluman, tips ni saya pernah amalkannya pada kelahiran baby ketiga yang lepas & diharap dapat dilakukan pada kelahiran baby kali ini serta dapat diamalkan oleh ibu2 di luar sana juga ye:)

Okey.. ada dua sebab utama bayi terkena Jaundice, 

1. Ianya terjadi sebab  sel darah merah bayi  yg lemah(fetal hemoglobin) 

2. sistem hati(liver) juga lemah disebabkan belum cukup matang untuk menjalankan proses bilirubin tak larut air kepada bilirubin yang larut air.


Sebab-sebab lain sepertimana dinyatakan di atas antaranya adalah berpunca dari  kelahiran menggunakan forceps (vakum), jangkitan kuman di dalam darah (sepsis), masalah ketidakserasian dengan darah ibu (Coombs Positive),Masalah enzim darah rendah (G6PD)- untuk permasalahan ini sehingga ke dewasa mereka yang menghidapinya tidak boleh memakan makanan yang terkandungnya purin yang tinggi, seterusnya hormon tiroid yang rendah, Masalah hati dan hempedu dan jangkitan virus rubella atau toxoplasma.

PETUA NAK NAK KURANGKAN JAUNDICE BABY @ ELAKKAN BABY KENA JAUNDICE

Biasenya hospital cakap darah dlm kumpulan O ni berpotensi boleh kene jaundice...walau apapun, saya harapkan anak2 kita dapat dielakkan terkena jaundice nih.. moh kita kita tengok cara nak elaknya.

CARA NAK KURANGKAN @ELAKKAN JAUNDICE BABY

Sebaik sahaja kita melahirkan baby, kalau boleh  elakkan apa2 makanan yg dimasak berdasarkan
bahan2 berikut:-

Kunyit
Halia 
Lada hitam

Bahan2 spt lada itam, kunyit & halia memang bagus untuk pemakanan ibu semasa didalam pantang...namun harus diingat  benda2 ni xbagus untuk bayi anda yg baru dilahirkan. 

Kalau nak makan,  selepas 2 minggu  ..kalo nk lebihkan pun xpe...sebab dlm kiraan hari 1-14 baby akan TERKENA jaundice...bayi yang lahir cukup bulan akan mengalami jaundice atau demam kuning semasa minggu pertama hingga ke minggu kedua selepas lahir. bila baby dh sihat dr jaundice, ibu2 dh leh stat mkn benda2 kt atas tuh..nak wat ikan masak lada bakar ke..nak msk ikan stim halia ke..nak mkn ikan paus grg kunyit ke...makan
la...tiada masalah...hehe..

Selain itu, Pengambilan jamu juga pada peringkat awal kalau boleh dielakkan. Melalui pengalaman yg lepas, saya pernah memakan jamu sebaik shj melahirkan . Kalau nk mkn boleh , namun tempoh makan dilewatkan contohnya 2 minggu lepas bersalin .

Macam Org2 dulu pulak akan menjemur baby  kt bwh matahari.....bahkan pd dunia zaman sekarang, ada yg buat gak... Namun, menjemur baby kt matahari adalah sgt xbagus..nak tahu kenapa?Dari segi perubatan kata sebab skrg udara n cuaca dh xelok..byk pencemaran...jemur baby kt bwh matahari dh xsesuai untuk bayi sekarang...better letak kat  bawah lampu hospital je...

Lagi satu..petuanya ialah mandikan baby ngn air teh..xyah la gi beli teh pewarna yg nak wat teh tarik 
tuh....just guna teh uncang pun xpe....beli la teh uncang lipton..sedap..hehe..sempat wat iklan.. :p selagi bnda tuh xd bahan2 yg membahayakan tubuh badan...kalo bab2 mandikan baby nih leh terima 
lg la..dr bg baby mkn benda merepek2...

daun kuchai...daun yg org slalu letak dlm char koew teow tuh..erm...sedap lak citer  char koew teow nih...hehe...so gi la beli kat pasar o kedai2 runcit..murah je pun...hehe

emm.. Ada tu pulak ckp ..mandikan baby ngn daun inai...selain kurangkan kuning, air inai ni leh melembutkan kulit baby..kulit baby pun jadi cantik.. :)

untuk susu kambing org slalu petua dkt ibu2 nak bg kurang kuning anak minum susu kambing pastu bg baby minum skali..inilah petua paling x bagus  sebenarnya...cubala pk secara logik...baby air msk pun kalo ikut xley bg lg kat dia...ni kan pula kita men sumbat je susu kambing yg sifatnya panas tuh kt baby...baby ni manusia yg baru lahir kt dunia...suma abdomen dlm tubuh bdn die suma bnda baru.....die akan terkejut kalo disumbatkan dgn
susu kambing, serbuk apa2 kejadah yg dibeli kt kedai2 cina, buah2 la..xpyh..tu suma xperlu..yg PENTING bg susu ibu sejam sekali kt anak untuk kurangkan jaundice....yg penting susukan anak dgn cara penyusuan yg betul...

Kdg2 ibu2 ni kata die dah susukan anak die byk kali dh..tp xkurang gak jaundice anak die..kalo salah teknik penyusuan, susu ibu xkluar pun...baby tuh isap puting kosong je...bg baby isap sepenuhnya bahagian coklat kt breast kita tuh...situ sbenarnya kilang susu..bila baby isap kat situ, barula susu mengalir ke puting....baru baby dpt mnum susu sepenuhnya....cara teknik yg salah tulah yg jd puting breast melecet @ luka...

haa... ini yg saya nak kongsikan sebab saya amalkan dulu masa berpantang anak ketiga  di mana saya
amalkan makan  suppliment sebab saya tak amik jamu. Saya juga ingin mengamalkannya pada 
kelahiran kali ini. Ini kerana masa pengalaman anak pertama & kedua dulu, saya ambil jamu dan susu pun kurang ditambah pulak kurang ilmu penyusuan ni.  Sehinggalah saya diketemukan dengan SET BERPANTANG Shaklee ni.  in Shaa Allah SET BERPANTANG Shaklee ni boleh diambil sejurus 
lepas kelahiran TANPA perlu risau masalah kuning. Apapun, ini semua dgn izin Allah juga, kita
hanya mampu berusaha.


banyak kebaikan dapat diperolehi dgn  SET BERPANTANG SHAKLEE ni:).

Ia sesuai utk yg ibu2 yg bersalin Normal, mahupun Czer.

 set berpantang Shaklee ini terdiri daripada empat jenis produk iaitu:
  • B Complex 120biji
  • Vitamin C 180biji
  • Vitalea 120biji
  • Zink 120biji
  • dan set ini lengkap untuk kegunaan 4 bulan
Jom baca jap beberapa vitamin penting dlm set bersalin Shaklee :


1. B Complex:
  • B Complex bertindak sebagai penenang dan boleh mengelakkan berlakunya meroyan pada ibu yang sedang berpantang.
  • Menukarkan makanan kepada tenaga dan juga meningkatkan pembentukkan sel darah merah.
  • Ini menyebabkan ibu berpantang mempunyai lebih tenaga dan kurang letih.
  • Membantu memelihara kulit dari dalam (penting untuk kecantikan).
2. Vitalea:
  • Pil mutivitamin Vitalea ini membekalkan 23 jenis vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh badan manusia.
  • Zat besi yang terkandung dalam pil ini penting untuk menghasilkan sel darah merah bagi menggantikan kehilangan darah semasa proses bersalin.
3. Vitamin C:
  • Penting untuk penyembuhan luka jahitan dan membaik pulih tisu yang rosak selepas bersalin.
  • Ianya juga dapat meningkatkan sistem pertahanan badan.
4. Zink:
  • Sangat penting untuk membaiki luka jahitan dan luka dalaman.
  • Mampu mengatasi masalah ‘kedinginan’ selepas bersalin.
Jika mempunyai bajet lebih, tambahan produk di bawah ini dapat dibuat untuk mendapatkan kesihatan badan yang optimum semasa proses berpantang.

Energizing Soy Protein (ESP)
-Ia memberi tenaga, membantu melancarkan penghasilan susu, penting untuk kelenjar dan tumbesaran, mencantikkan kulit si ibu, dan membantu kawal paras kolesterol dan memberikan rasa kenyang pada kadar yang lama. Sangat bagus utk perkembangan dan tumbesaran bayi kerana khasiat ESP ini dapat mengalir kepada bayi melalui susu ibu.Apa bezanya soya Shaklee ini dengan soya lain yang berada di pasaran? Soya Shaklee adalah non GMO soy. Ia juga dibasuh bukan menggunakan alkohol. Diproses dengan suhu yang sangat sederhana agar enzim didalamnya tidak musnah. Kualitinya sangat tinggi.

#pengambilan Jamu sudah tidak perlu kerana set ini telah lengkap dgn semua keperluan Ibu selepas Bersalin.

jadi, jom apa tunggu lagi,  marilah order kat saya dgn pemberian harga istimewa. Konsultasi pon diberi percuma.

Jom wassup saya: 017. 690. 2607 - ruzie

Shaklee ID#1186827
smile emotic





Sunday, 5 April 2015

Doktor pun cakap ini yg TERBAIK!

berikut adalah merupakan Testimoni dr salah seorang pengguna Shaklee, jom  baca msg di bawah:-



Jadi, apa tunggu lagi... SEGERA hubungi ruzie seperti di bawah bagi sebarang pertanyaan & pesanan dgn harga yang ISTIMEWA. malah jangan lupa konsultasi diberikan juga secara PERCUMA!


Shaklee ID #: 1186827 (ruzie)
hp/ wassaup : 017 690. 2607
email :ruziemus@gmail.com


Produk yang HALAL, SELAMAT, BERKESAN & MESRA ALAM

Pasti ramai yang nak tahu apa produknya...ianya tentulah Shaklee!

Dengar sahaja produk Shaklee, kita dah tahu produk tersebut amat bagus & sudah lama bertapak dalam pasaran global iaitu lebih kurang 50 tahun malah ia juga SELAMAT, BERKESAN melalui berdasarkan kajian terperinci & ujian yang ketat malah TIADA penggunaan bahan kimia malah MESRA ALAM.





Dan yang paling UTAMA adalah ianya disahkan HALAL & Shaklee ini berdaftar dengan KKM. 




Malah, dalam agama Islam juga kita dituntut untuk mencari yang halal sepertimana petikan hadis di bawah:-



Seperti saya juga, saya nak kongsi pengalaman saya sendiri. anak pertama & kedua saya gagal susukan anak. Pada waktu itu kurang ilmu bab penyusuan ni & susu kering! Anak ketiga saya jumpa Shaklee dan jatuh cinta dengan SET MENYUSU. kalau sebelum tu balik kerja terus rasa nak melepek, bila amik set menyusu rasa cergas pula & boleh stay up malam dan boleh je bangun pagi tanpa rasa malas. alhamdulillah , kat opis tu dapat 16-20oz setiap hari...hihi

Selain itu, kenapa anda perlu memilih Shaklee? Mari kita lihat beberapa sebab seperti di bawah:- 

1. Sistem yang adil & terbukti. Yang paling penting patuh syariah.

2. Shaklee bayar bonus yg tinggi pd pengedarnya, 50% drp keuntungan syarikat (satu ciri syarikat yg baik). Banyak sangat benefit selain cash bonus, ada car bonus & macam-macam insentif. Satu peluang yg sangat besar. Shaklee sangat menghargai pengedarnya. 

3. Satu bisnes yang boleh diwariskan pada anak cucu. 

4.Income yg tidak terhad (unlimited income). Boleh jadi passive income dan pelan untuk persaraan. Berpencen dgn Shaklee! 

5.  Bisnes produk kecantikan & kesihatan adalah antara bisnes yang terbaik, seperti mana pernah dikatakan oleh Dr Azizan Osman & Faisal Abdullah. Industri yg bernilai billion dollar, termasuk di Malaysia.  

6.  Tidak perlukan modal untuk mulakan bisnes. Tak perlu buat pinjaman bank dan tak perlu berhutang dengan sesiapa. 

7. Boleh dilakukan 100% dari rumah. Home-based business.  

8. Tak perlukan premis perniagaan. Kan mahal nak sewa kedai. 

9. Tak perlu simpan stok yang banyak. Tak ada stok langsung pun boleh.
10 Hampir tiada risiko rugi, barang rosak, tak laku dan sebagainya. Biasanya dalam bisnes, high risk high return.. tapi Shaklee.. no risk tapi high return.. mana nak cari?

11. Kalis recession (kalis kemelesetan ekonomi), insya Allah. Maksudnya dlm keadaan ekonomi bagus atau tidak, orang tetap akan beli. Orang tetap perlukan suplemen & produk kesihatan.  

12. Peluang perniagaan online yg sangat besar, seperti mana kajian oleh SKMM & Paypal berkenaan peningkatan pembeli online & nilai yang dibelanjakan secara online meningkat sehingga berbillion ringgit. Daripada kajian seorang pensyarah di Malaysia (yg terbaru), bisnes online lahirkan paling ramai jutawan. Kaitannya dgn Shaklee? Shaklee boleh dibuat 100% secara online, lebih-lebih lagi kita ada online system.

13. Syarat untuk berjaya dalam bisnes adalah M.E.S.T.I. Mentor, Elmu, Sistem, Tindakan & Impian. Ramai yg dah berjaya dapat income sehingga 6-7 angka sebulan. Dalam Shaklee, kita dah ada mentor & sistem yg dah tersedia.. malah, peluang menuntut ilmu yg sentiasa terbuka luas… tinggal lagi TINDAKAN & IMPIAN saja utk berjaya.

14. Shaklee menyumbang kepada kepimpinan alam sekitar sejak 5 dekad yg lalu. Syarikat pertama di dunia yg memperolehi pensijilan “Climate neutral”. Kita sokong Shaklee, kita juga menyokong usaha
ke atas alam sekitar yg lebih baik. GO GREEN. 

15. Boleh jd MLM pahala… peluang untuk dapat pahala yg berpanjangan, walaupun kita sudah tiada di dunia ini (drp ilmu yg dicurahkan generasi demi generasi… menjadi ilmu yang bermanfaat).

16. Income yg berpanjangan, dengan itu boleh jadi amal yang berpanjangan… walaupun kita sudah tiada di dunia ini (seperti yg dijelaskan). 

****Kesimpulannya, penggunaan produk Shaklee ini jauh lagi selamat daripada ubat yang ada banyak side effect). Shaklee utk mencegah… kerana mencegah  lebih baik daripada merawat. 

Ini kerana merawat badan yang tidak sihat itu lebih lebih mahal dan merumitkan.

Insyaallah,  jangan ragu-ragu menggunakan produk kesihatan ini ya.

Anda berminat untuk mendapatkan produk Shaklee ini dengan harga yang ISTIMEWA?


Anda berminat untuk menjadi sebahagian daripada keluarga JUTAWAN Shaklee?

Anda berminat untuk menambah pendapatan sampingan?

Jadi, apa tunggu lagi... SEGERA hubungi saya seperti di bawah bagi sebarang pertanyaan & pesanan dgn harga yang ISTIMEWA. malah jangan lupa konsultasi diberikan juga secara PERCUMA!




Shaklee ID #: 1186827 (ruzie)
hp/ wassaup : 017 690. 2607
email :ruziemus@gmail.com









The Shaklee Difference ~ Always Safe, Always Works, Always Green!

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


Saturday, 4 April 2015

Handbag MURAH! MURAH!

MURAH!MURAH! Kepada rakan2 blogger yang berminat, silalah pm kawan saya ini !

Pm/whatsapp/telegram 0176790253





sumber : https://www.facebook.com/puteri.shana


Bisnes Dalam Islam Tanyalah Ustaz TV9



Antara perkongsian dalam topik pagi ini adalah kejujuran dalam berniaga. IKLAN , TESTIMONI termasuklah dengan penggunaan GAMBAR palsu adalah tidak boleh, maknanya kita menipu. Menipu itu berdosa, tiada keberkatan dalam rezeki kita tu. .
Semoga kita semua dilimpahi rezeki yang diberkati Allah. Amin ❤️.

Friday, 27 March 2015

Tutorial : Cara untuk elak copy paste blog guna Ctrl +C & Ctrl + V




Sebagai newbie dalam dunia blogging ni, banyak benda yang perlu saya dipelajari contohnya nak create blog guna blogspot atau wordpress, buat template sendiri dan yang terbaru hari ini saya pelajari ada dua perkara berikut iaitu :-


  • cara nak elak copy paste blog kita daripada entry ditiru oleh individu lain. Yang saya maksudkan di sini adalah dengan cara Copy paste guna Ctrl+C & Ctrl + V.
  • buat iklan di Nuffnang

Namun, saya nak share sikit pasal ni untuk entry kali ini iaitu : -

Cara nak elak copy paste guna Ctrl+C & Ctrl + V.

Ini kerana sejak kebelakangan ini, didapati banyak idea-idea ditiru oleh pihak lain sehinggakan pihak yang ditiru terpaksa membuat laporan polis kerana gambar atau idea mereka diciplak atau disalahguna oleh pihak yang tidak bertanggugjawab. Ishk..ishk..dahsyat betul la..Lagipun, mana tau ada yang masih tercari-cari penyelesaiannya seperti saya.

jadi, saya ada cuba beberapa tips sebelum ini yang mana ada blogger lain tunjukkan namun setelah disemak semula , ia masih boleh ditiru jugak... sampaila saya jumpa satu blog ni dan terima kasih pada beliau sebab sudi share , tenkiu2x..
( credit to : /lanunsepet.blogspot.com ).


dan saya dah cuba sendiri dengan menggunakan teknik yang ditunjukkan. Jadi, bagaimana caranya?

mudah saje..cara-caranya adalah seperti berikut :-

1. Log in ke blog anda

2.  Pilih Layout> Klik pada Add a Gadget > klik HTML/ Java Script

3. Copy paste semua coding di bawah:-

<script type="text/javascript">
/***********************************************
* Disable select-text script- © Dynamic Drive (www.dynamicdrive.com)
* This notice MUST stay intact for legal use
* Visit http://www.dynamicdrive.com/ for full source code
***********************************************/
//form tags to omit in NS6+:
var omitformtags=["input", "textarea", "select"]
omitformtags=omitformtags.join("|")
function disableselect(e){
if (omitformtags.indexOf(e.target.tagName.toLowerCase())==-1)
return false
}
function reEnable(){
return true
}
if (typeof document.onselectstart!="undefined")
document.onselectstart=new Function ("return false")
else{
document.onmousedown=disableselect
document.onmouseup=reEnable
}
</script>
credit to http://lanunsepet.blogspot.com/

5. Tekan preview dan sila pastikan tiada error.
6.  Save Template.

So, macam mana?..dah cuba ke kawan2 sekalian.. mmmm...lepas ni tak perlu bimbang lagi sebab hasil idea kita sudah dilindungi. Insyaallah ...

happy blogging semua :)





Wednesday, 25 March 2015

Info tentang ESP Shaklee

Salam gojes semua!!!!

Masih ramai di luar sana tidak tahu apa itu Energizing Soy Protein (ESP ) Shaklee?.. Jadi, di sini, ruzi boleh terangkan serba sedikit info tentangnya...


Apa itu ESP?

-produk ini mengandungi protein soya yang amat bermutu tinggi dan berbentuk serbuk.

Siapa yang boleh minum ESP ini?

-Semua golongan boleh. Cuma tidak digsyorkan untuk individu yang ada masalah buah pinggang & sukar proses protein.

Semua golongan tersebut seperti berikut:-

A. wanita yang ingin penjagaan kukit muka

B. Golongan yang mahu diet

C. Orang yang menghidap kencing manis

D. wanita yang menyusukan anak

E. Wanita yang selalu sibuk sebab ia memberi tenaga yang berpanjangan, cergas & sihat.

-Kenapa perlu ESP?

Ia amat diperlukan bagi mereka yang ingin kekal sihat, cantik & cergas!!!

Selain itu, ia juga dapat faedah-faedah seperti berikut:-

A.prostat lelaki dapat dipulihkan sebab genistein dalam soya berupaya mencegah kanser dari merebak malah dapat menjaga ovari, prostat, rahim dan kitaran haid.

B.kulit berseri & lebih anjal

C. Memori dapat diperingkatkan, keupayaan seksual dan lain-lain.

Bagaimana cara bancuhan ESP?

- ia amat mudah sekali disediakan dengan bancuhan air suam atau air sejuk sahaja, semua boleh menikmati dengan hidangan minuman kegemaran seperti milo, horlicks, jus buah-buahan melainkan  teh atau kopi.

Selain itu, silalah tambah ikut citarasa anda sepertimana ditunjukkan dalam gambarajah ini.


Sebarang pertanyaan, sila email kepada ruzie & boleh la bagi special price sekali:-

ruziemus@gmail.com

My iD Shaklee: 1186827